head julbord

 VÄLKOMMEN TILL VÅRT  JULBORD 2016

det går bara att njuta!

Hemlagad
Närproducerade specialiteter
Allt tillagad av det bästa råvaror
Med goda gamla och nya recept-
kryddad med fantasi och kärlek

GRÖTLUNCH

serveras fredag, lördag och söndag kl 11.00 – 13.00
PRIS: 160:- / 180:- beroende på tid och datum
Barnpris: Barn tom 13 år   8:- x barnets ålder
Även dropp in.

JULBORDET

serveras onsdag tom söndag från kl 14.00

PRIS: 420:- / 480:- eller 520:- beroende på tid och datum
Barnpris: Barn tom 13 år   20:- x barnets ålder

.

Ni väljer själv eran starttid, det är möjligt att komma varje timme.
Ni har ert reserverade bord sen ca 2,5 timme, efter det kan vi duka om bordet till nya gäster.

Vi gör det för att skapa en lugn stämning och för att det blir aldrig för trångt rund bordet!
Vi fräschar upp buffén löpande, hela tiden.

STÖRRE GRUPPER är välkomna.
Vid en bokning av 50-70 personer, och bokad i tid, kan du reservera en egen sittning (obs: gäller inte fredag och lördag kväll).

Avslutning av julbordet ska vara 24 december, julafton
från: kl 11.00 sista starttid kl 16.00


ett speciellt festligt JULAFTONS-JULBORD 595:-

Barnpris: Barn tom 13 år   30:- x barnets ålder

Skrolla ner för att se vad du hittar på Julbordet och på Grötlunchen.

BOKA BORD  0240 650200

Titta i kalendern, du hittar säkert en tid och ett pris
som passar just dig och ditt sällskap!

KALENDER SITTNINGAR JULBORD OCH GRÖTLUNCH

 Datum från

kl 11.00

från

kl 14.00 – kl 22.00

Grötlunch Julbord
 Vecka 46
lördag 19 november 160:- 420:-
söndag 20 november 160:- 380:-
 Vecka 47
torsdag 24 november fullbokad
fredag 25 november 160:- 420:-
lördag 26 november 160:- 420:-
söndag 27 november 160:- fullbokad
 Vecka 48
onsdag 30 november 480:-
torsdag 1 december 480:-
fredag 2 december 180:- 520:- 
lördag 3 december fullt fullbokad
söndag 4 december 180:- 480:-
 Vecka 49
onsdag 7 december 520:- fullt på kvällen
torsdag 8 december 520:-
fredag 9 december 180:- 520:- fullt på kvällen
lördag 10 december 180:- 520:- fullt på kvällen
söndag 11 december 180:- 480:-
 Vecka 50
onsdag 14 december 520:-
torsdag 15 december 520:-
fredag 16 december  — 520:-
lördag 17 december 180:- 520:-
söndag 18 december 180:- 480:-
 Vecka 51
onsdag 21 december 480:-
torsdag 22 december 480:-

JULAFTON

EXTRA FESTLIG JULBORD

Julafton  från kl 11.00 – kl 18.00
torsdag 24 december 595:-

VÅRT JULBORD 

Välkomst: glöggen är hemkokt. varm glögg med eller utan alkohol, äppelglögg av egen äppelskörd, pepparkaka, ädelostcrème.(vi har även glutenfria pepparkakor och ädelostcreme är laktosfri)
Sillbord: all sill är heminlagd. Inlagd sill, senapsill, lingon & enbär sill, åretssill, sill med kaviar och dill, ljumen kräftströmming med dill och tomat. (sillbordet är helt gluten och laktosfri)
Fisk: all fisk är regnbåge som är svenskt odlad från Siljans Lax. Gravad regnbåge, inkokt regnbåge, varmrökt regnbåge från SiljansLax, petits choux med kallrökt lax, gravlaxsås, örtsås, romsås. (allt fisk och såser är laktosfri, bara petit choux innehåller gluten)
Ägg: ägghalvor med räkor och rom, ägghalvor vegetarisk. (gluten och laktosfria) petits choux med äggröra (vegetarisk, laktosfri men inte glutenfri)
Sallad och röror: rödbetsallad, skinkröra med äpple, skagenröra, morotssallad. (alla röror är laktos och glutenfri)
Paté: viltpaté, paté med dadler och bacon, hemlagad vegetarisk paté.
Kallskuret: julskinka, hemstekt rostbiff, från våra grannar Åkes slakteri: rökt lammfiol och olika korvar. 2 sorters sylta. (Allt kallskuret är laktos och glutenfri, julskinkans panering är glutenfri)
Tillbehör kallskuret och paté: cumberlandsås, lingonsylt, olika hemlagade syltar, svartvinbärssylt, senap, hemlagad julsenap, smörgåsgurka, saltgurka, hemlagad pickles, inlagda rödbetor, inlagda kantareller, äppelchutney, äppelmos. (Alla tillbehör är gluten och laktosfri)
Bröd: hemlagad tolvsbolimpa, hemlagad fröbröd, hemlagad vörtbröd, lantbröd, spisbröd, julknäcke, smör, edam ost. (brödet ärt laktosfri, fröbröd är glutenfri, vi har hembakad glutenfri vörtbröd, smör är laktosfri)
Varmt: potatis, janssons, vegetarisk janssons, köttbullar, prinskorv, special julgrillkorv från Åkes slakteri, vegetariska ‘köttbullar’, revbenspjäll, älggryta, omelett med räkor, omelett med svamp, grönkålspaj med valnötter och fetaost, grönsaksrätt, lutfisk med sås och ärter. (allt varma är laktos och glutenfri även janssons, vegetaqriska rätter kan innehåller ägg och fetaost, nötter och fröer)
Dricka: julmust, julmumma, läsk, hemgjord julsaft.
Baren är öppet: nubbe, öl och mycket mer.
Dessertost: färskost med ingefära, brieost, whiskeycheddar, ädelost, apelsinmarmelad, fikonmarmelad, olika hemlagade syltar, kex, hembakad fröbröd. (färskostar och ädelosten är laktosfria, fröbröd är glutenfri)
Dessert: Ris a la Malta, apelsinklyftor, vispgrädde, hemlagad chokladmousse, hemlagad lingonmousse, fruktsallad. (våra desserter är laktos och glutenfria)
Bakverk: fruktkaka, äppelpaj med rödbetor och pumpafrön, mjuk pepparkaka, petit choux. (Vår bakverk är inte glutenfria, men laktosfri. Petit choux innehåller laktos!)
Godis och Choklad: godis, hemlagad crunchy vitchoklad, hemlagad choklad med fruktgelé,hemlagad apelsintruffel, hemlagad julstubbe. (godis och choklad är glutenfria men vissa sorter innehåller ljus choklad och vissa innehåller nötter)
Kaffe
Extra laktos- och glutenfri (fråga oss): mjukpepparkaka, äppelkaka, kladdkaka, bröd, knäckebröd.

Vecka 46 & 47 startar vi med lite mindre urval.

GRÖTLUNCH

Välkomst: varm glögg, pepparkaka, ädelostcrème.
På buffén: risgrynsgröt med mjölk och kanel (laktosfri)
inlagd sill & potatis
gravad lax med gravlaxsås
vörtbröd, smör, edamost, julskinka, påläggskorv, senap och tillbehör
rödbetsallad
älggryta
julmust
Dessert: chokladmousse
Bakverk: äppelkaka med vispgrädde, mjuk pepparkaka, kaffe
Godis och Choklad: godis, hemlagad crunchy vitchoklad, hemlagad choklad med fruktgelé, hemlagad julstubbe.
Även Laktos- och glutenfri

Boka bord 2016

Ring 0240-650200 eller mejl info@tolvsbo.se

Julbord

Vare sig du kommer med familj, vänner eller jobbet är julbordet ett härligt sätt att komma varandra närmare medan man njuter av allt det goda. På Tolvsbo gör vi all julmat själva och vi ser till att inget saknas på bordet.

Julbordsboende

Tillägg rum och frukost
Boende i dubbelrum 500:- per person.
Boende i enkelrum 700:-
.
OBS: inget boende mer 24 december!

Julbordskonferens

Samla alla från ditt företag till årets möte och njut efteråt vid Julbordet i lugn och ro.

Våra specialiteter:

Hela Julbordet är tillagat på det bästa råvaror, goda gamla och nya recept kryddad med egen fantasi och mycket kärlek.
Vårt sillbord är underbart gott med bara heminlagda sillar. Du hittar massor med goda röror och sallader, fina ostar och utsökta kex. På fiskbordet serverar vi bland annat varmrökt regnbåge från Siljan. Alla korvar, pastej och den kanon-goda rökta lammfiol är tillagade hos våra grannar Åkes Slakteri. Vi har tillagad äppelchutney, pickles, chokladgodis och mycket, mycket mer!

Laktos och glutenfri,

Bergsmansgård Tolvsbo Julbord är nästan helt laktos och glutenfri. Våra mjölkprodukter är laktosfria.
Om en rätt innehåller laktos, gluten, skaldjur eller nötter är det markerade. Vi har bakad bröd samt kakor och efterrätter som är laktos och glutenfri.

Vegetarisk,

Naturligt har vi många vegetariska rätter, bland annat hemlagade vegetariska ‘köttbullar’ och paté.

Ekologisk, Närproducerad,

Vi använder gärna närproducerade, ekologiska produkter eller småskalig producerade produkter. Så är till exempel allt hembakade ekologiskt, nästan allt kött är ekologiskt och mycket mer.
Vi använder oss även av vår egen skörd till (äpplen till glöggen, pumpa och tomat med äpple till chutney). Kantarellerna är plockad av Kenneth och Gunilla i skogarna runtom oss och lammköttet är från får som har betat hos oss under sommartiden.
Allt lax kommer från Siljans Lax och mycket av köttet från våra grannar Åkes Slakteri.
Vi tillverkar själva örtkryddade syltar och inlagda kantareller, grönsaker, senap mm.

stämning

Beställ ditt julbord här på hemsidan

BESTÄLLNINGS FORMULÄR JULBORD 2016

i listan hittar du alla starttider som är fortfarande bokningsbara.





Datum och tid Julbord

.
antal vuxna

antal barn under 14 år

.



.
meddelande

Tack så mycket, nu kan du skicka formuläret.

.

BESTÄLLNINGS FORMULÄR GRÖTLUNCH 2016

Lördag och Söndag går det även att komma utan förbokning på grötlunchen (Dropp-in)

Endast lördag 10 dec kl 12.00 är det fullt!





Datum och tid Grötlunch

.
antal vuxna

antal barn under 14 år



meddelande

Tack så mycket, nu kan du skicka formuläret.