• English
  • Nederlands
Head Dalarna

Stark och praktfull Dalarna

Dalarna är sedan gammalt provinsen där järn, koppar, silver och guld har preglat landskapet. Överallt hittar man gamla gruvar, masugnar från medeltiden, smidjor och ett omfattande nätverk av små järnvägar. När allt arbete förtfarande var i full fart var Tolvsbo en Bergsmansgård, hem åt en av de stolta Bergsmän som inte bara hade ett blomstrande bondgård men också var delägara i en masugn.

Nu när hammarslagarna har tystnat

Nu för tiden är Dalarna en blomstrande och avväxlande turistiskt provins där skog, åkrar, och vatten delar plats med små byar med de karakteristiska faluröda hus. Dalarna är Carl Larssons land, där troll, älvar och tomter delar på lugn och utrymme med älgar, björn och loar.

Det här erbjuder Dalarna

Dalarna har mycket att erbjuda när det gäller historia, natur och ro. Omkring hotellet finns det gott om byar och småstäder med ett urval av antik- och hemslöjdbutiker, loppisar och musea. Sommartid finns det även frilufskonserter. Till vänster hittar du länkar till de olika turistburåer i närheten och vi har även ett omfattande broschyr- och flygbladsbiblitotek på hotellet. Självklart tipsar vi gärna om riktiga smultronställen och svara vi på dina frågor!

Fakta om Dalarna

Storlek: 28.194 kvadrakilometer
Invånare: 275.755
huvudstad: Falun

Turistbyråer och information

Ludvika
Söderbärke
Södra Dalarna
Dalarna
Fagersta
Falun
Borlänge
Säter

Tolvsbo i Dalarna

Huset i Dalarna

Kano i Dalarna